Joukkojakelu-Pulkkila_Piippola_toukokuu-2016-kotisivulle  

Valokuituyhteys on nykykodissa yhtä tärkeä kuin lämmitys, sähkö ja vesi!

  • Kiinteä valokuituliittymä on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen
  • Nopea yhteys tuo palvelut kotiin
  • Hyvinvointi- ja terveyspalveluihin avautuu uusia mahdollisuuksia
  • Etätyöskentely tehostuu ja koulutustarjonta laajenee
  • Yrittäjien ja elinkeinonharjoittajien toimeentulo varmistuu
  • Uusia mahdollisuuksia turva- ja valvontapalveluihin
  • Tulevaisuuden liittymä, joka nostaa myös kiinteistön arvoa!

Palvelujen kuukausimaksut:

Vaihtoehto 1: LAAJAKAISTA 100/100 M

49€ / kk (Sikaverkko Super 100/100)

Vaihtoehto 2: LAAJAKAISTA + MaxivisioninTV-VIIHDE

Edellyttää maxivisionin TV-boksin tilaamisen (ovh. 149€) 52,90€ / kk (Siikaverkko Super 100/100 + TV-viihde)   Tilaa Laajakaista tästä!  

SIIKAVERKKO

Paavolantie 19 A 7 92500 Rantsila Pulkkilantie 4 92600 Pulkkila (Siikalatvan kunnantalo, avoinna ke-pe 8.30 – 15.30)
www.siikaverkko.fi 044-975 2357 044-769 2508 044-973 0491 


 

4G VS. VALOKUITU

Mobiilioperaattoreiden julkaisemat uudet 4G-palvelut ovat huima edistys langattoman tekniikan datasiirtoon – vai ovatko ?? 4G / LTE -tekniikka on ensisijaisesti kehitetty korvaamaan vanhentuneen kupariverkon päällä käytetty xDSL-tekniikka ennen kaikkea kaupungeissa ja tiheään asutuissa taajamissa.

4G ei tule korvaamaan FTTH (kuitu kotiin) -yhteyksiä.

4G on operaattoreiden tarjoama välivaihe ennen lopullista kuitu kotiin -palvelua. 4G:n on ajateltu tuovan operaattoreille 3-5 vuoden hengähdystauon ja täten siirtävän suuria investointeja kaupungeissa eteenpäin. Suuret operaattorit investoivat kuituverkkoihin vain suurissa taajamissa ja kaupungeissa.
Maaseudulle kuituverkkoja rakennetaan seutuverkkojen toimesta, kuten Siikalatvalla ja Pyhännällä Siikaverkon toimesta. Alueellisia seutuverkkoja on Suomessa jo kymmeniä ja niiden valtakunnallinen kattavuus on jo laaja. Seutuverkkojen tavoitteena on tasavertaisuusperiaate eli, että myös maaseudun ihmisillä on mahdollisuus saada nopeat ja luotettavat valokuituyhteydet käyttöönsä.
4G jakaa kapasiteettia tukiasemasta kaikkien asiakkaiden kesken. Sen sijaan FTTH (kuitu kotiin) tuo jokaiselle asiakkaalle oman kuituyhteyden ja 100 – jopa 1000 M. Tulevaisuudessa 4G:n suurin ongelma tulee olemaan monien asiakkaiden kesken jaettu kapasiteetti. Jo 3G-verkoissa on nähty ilmiö verkon hidastumisesta asiakasmäärien kasvaessa. Verkot ruuhkautuvat yhä suuremmista yhtäaikaisista kävijämääristä, joka johtaa verkon nopeuksien dramaattiseen laskuun. 4G-asiakkaan ei ole mahdollista saada 100M, vaan kaikkien yhtäaikaisten käyttäjien kesken jaetun kapasiteetin. 4G:n tuoma lisäkapasiteetti 3G:hen verrattuna on vain 2-4 kertaa enemmän. Haja-asutusalueilla vastaava lisäkapasiteetti on merkittävästi pienempi.
Jokainen valitsee kotiyhteydekseen tekniikan, joka vastaa parhaiten omiin tarpeisiin. Valokuituliittymän (FTTH) etuna ovat laatu, rajaton kapasiteetti, lopullinen superlaajakaistyhteys kotiin ilman vaihtuvia välivaiheita. Internet kehittyy, jo nyt tai viimeistään parin vuoden sisällä tarvitset symmetrisen valokuitupohjaisen superlaajakaistayhteyden kotiisi.
Näitä verkkoja rakennetaan nyt! Muuta huomioitavaa; FTTH -kuitu kotiin-yhteys on symmetrinen, 4G asymmetrinen. Nykyiset ja tulevaisuuden palvelut tarvitsevat molempiin suuntiin symmetrisen yhtänopean yhteyden. 4G-yhteyden kautta asiakkaalle eivät välity esim. uuden sukupolven TV-palvelut, HD-kuva, 3D-kuva ja etäpalvelut. FTTH= Fiber to the Home – kuitu kotiin, tutustu myös: http://www.ftthcouncil.org/p/cm/ld/fid=25 www.ftthcouncil.eu/about-us/about-ftth/fibre-speed-tool