Valokuituliittymässä tarvitaan päätelaite, jonka kautta asiakkaan laitteisto liitetään valokuituverkkoon. Päätelaite toimitetaan valokuituasennuksen yhteydessä, mikäli muuta ei ole sovittu. Päätelaitteen takuu on 12 kk ja se on asiakkaan omistuksessa. On suositeltavaa, että päätelaite suojataan ylijännitesuojalla ja tarvittaessa irrotetaan verkosta, jotta ukkosen aiheuttamilta vaurioilta vältyttäisiin. Tutustu tarkemmin laitteiden ukkos- ja ylijännitesuojaukseen.

Mikäli yhteys vikaantuu, varmista aluksi, että vika ei johdu tietokoneestasi tai sisäverkostasi. Mikäli tämä ei ratkaise ongelmaa, varmista, että päätelaite on käynnissä ja ota yhteyttä tekniseen tukeen, puh. 09 6829 6010. Tekninen tuki pyrkii selvittämään vian luonteen.

Mikäli vika rajautuu päätelaitteeseen takuuajan jälkeen tai asiakkaan sisäverkkoon, käyntimaksu ja tarvittaessa uusi päätelaite veloitetaan asiakkaalta hinnaston mukaisena.

Siikaverkon asiakkaille on toimitettu Genexis- ja CTS-merkkisiä päätelaitteita ja Nokia-merkkisiä mediamuuntimia. Päätelaitteisiin on mahdollista tehdä porttiohjauksia, jos esimerkiksi IP-kameran kuvaa halutaan nähdä oman lähiverkon ulkopuolelta.

Laitteiden oletussalasanat ovat seuraavat:

  • CTS: IP-osoite 192.168.0.1, käyttäjätunnus “user”, salasana “CTSadministrator”
  • Genexis Platinum: IP-osoite 192.168.1.254, käyttäjätunnus “admin”, salasana “admin”
  • Genexis Pulse EX600: IP-osoite 192.168.1.1, käyttäjätunnus ”user”, salasana on painettu päätelaitteen tarraan

Tietoturvasyistä on suositeltavaa vaihtaa oletussalasanat.