Valokuituliittymässä tarvitaan päätelaite, jonka kautta asiakkaan laitteisto liitetään valokuituverkkoon. Päätelaite toimitetaan valokuituasennuksen yhteydessä, mikäli muuta ei ole sovittu. Päätelaitteen takuu on 12 kk ja se on asiakkaan omistuksessa. On suositeltavaa, että päätelaite suojataan ylijännitesuojalla ja tarvittaessa irrotetaan verkosta, jotta ukkosen aiheuttamilta vaurioilta vältyttäisiin.

Mikäli yhteys vikaantuu, varmista aluksi, että vika ei johdu tietokoneestasi tai sisäverkostasi. Mikäli tämä ei ratkaise ongelmaa, varmista, että päätelaite on käynnissä ja ota yhteyttä tekniseen tukeen, puh. 09 6829 6010. Tekninen tuki pyrkii selvittämään vian luonteen.

Mikäli vika rajautuu päätelaitteeseen tai asiakkaan sisäverkkoon, käyntimaksu ja tarvittaessa uusi päätelaite veloitetaan asiakkaalta hinnaston mukaisena.

Siikaverkon asiakkaille on toimitettu Genexis- ja CTS-merkkisiä päätelaitteita. Päätelaitteisiin on mahdollista tehdä porttiohjauksia, jos esimerkiksi IP-kameran kuvaa halutaan nähdä oman lähiverkon ulkopuolelta.

Laitteiden oletussalasanat ovat seuraavat:

  • Genexis: IP-osoite 192.168.1.254, käyttäjätunnus “admin”, salasana “admin”
  • CTS: IP-osoite 192.168.0.1, käyttäjätunnus “user”, salasana “CTSadministrator”

Tietoturvasyistä on suositeltavaa vaihtaa oletussalasanat.