Suunnittelemme valokuituverkon rakentamista Pyhännän kirkonkylälle, Lamujoelle, Ahokylään, Ison Lamujärven ympäristöön ja Viitamäelle! Haluamme vastata kysymyksiisi koskien valokuidun tarvetta nyt ja tulevaisuudessa.

Ehkä mietit, että tarvitsetko valokuitua alkuunkaan vai pärjäisitkö nykyisellä liittymälläsi? Valokuituyhteys on nettiyhteys siinä, missä mobiiliyhteyskin on, mutta siihen yhteneväisyydet päättyvätkin. Kerromme sinulle, miksi valokuitu on tärkeä hankinta. Kun teet liittymän varauksesi 31.5.2020 mennessä, saat päätelaitteen kaupan päälle (arvo 130 €).

 • Valokuidulla varmistat tulevaisuuden palvelut
 • Teet töitä tai opiskelet etänä
 • Katsot televisiota ilman häiriöitä
 • Hankit monipuoliset viihdepalvelut kotiisi

Varaa liittymä >

Tarvitsenko valokuitua ollenkaan?

Valokuitua verrataan tärkeydessään sähköön, veteen ja viemäröintiin. Kun hypätään taaksepäin ajassa niihin hetkiin, kun Suomessa ensimmäiset sähkölamput otettiin käyttöön, ei vielä tiedetty, mihin kaikkeen sähköä tulevaisuudessa hyödynnetään. Nyt sähkö, kuten myös vesi, viemäröinti ja valokuitu, ovat kaikki tärkeitä hankintoja joka kotiin. Huippunopeat nettiyhteydet valokuidun avulla mahdollistavat jo nyt useiden palveluiden häiriöttömän toimivuuden. Valokuitu on pitkäikäinen hankinta – emme tiedä vielä mitä kaikkia palveluita valokuituyhteyden kautta toteutetaan tulevaisuudessa.

Viihdepalvelut reaaliaikaisesti
Ylös

Miten valokuitu eroaa muista liittymistä?

 • Valokuitu on markkinoiden nopein ja pitkäikäisin nettiyhteys. Valokuidussa tieto siirtyy valonnopeudella ja isotkin tiedostot, kuten valokuvat, siirtyvät nopeasti ja vaivattomasti.
 • Pätkimisen ja nopeuden heilahtelujen tilalle tulee toimintavarmuus
  ja vakaus, mikä näkyy esimerkiksi tv-kuvan häiriöttömyytenä tai reaaliaikaisten pelien toimivuutena.
 • Et jaa nettiyhteyttä naapureiden kesken eikä yhteyden laatuun
  vaikuta sää tai asuinpaikkasi maantieteellinen sijainti. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa nettiyhteytesi toimivuuteen.

Varaa liittymä >

Ylös

Hinnasto

 • Valokuituliittymä 500 €
 • Päätelaite ilmaiseksi liittymävarauksiin, jotka on varattu 31.5.2020 mennessä. Päätelaitteen arvo 130 €.

Siikaverkon palvelut

 • Siikaverkko Ohituskaista 1000/1000 Mbps 62,90 €/kk
 • Siikaverkko Super Viihde 52,90 €/kk
 • Siikaverkko Super 100/100 Mbps 49,00 €/kk

Liittymätyyppeihin Siikaverkko Ohituskaista 1000/1000 sekä Siikaverkko Super Viihde sisältyy Maxivisionin IPTV-palvelu. TV-kanavien katselua varten asiakkaan on hankittava Maxivisionin IPTV-boksi.

Hinnat sisältävät alv:n 24 %. Voit maksaa osissa liittymän hinnan ja liittymä on kotitalous­vähennyskelpoinen. 

Siikaverkko Osuuskunnan jäsenmaksu 100 €. Jäsenyys oikeuttaa valokuituliittymän hankintaan. Maksu on arvonlisäveroton.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy lisää!Heikki Kumpula
Puh. 050 470 8933
Sähköposti heikki.kumpula@siikaverkko.fi

 

Valokuitua Pyhännälle! on Siikaverkko Osuuskunnan selvitys- ja tiedotus­hanke, jonka tavoitteena on kuntalaisten, yritysten sekä myös julkisen ja kolmannen sektorin toimijoiden tiedottaminen ja tulevaisuuden tietoliikennetarpeiden selvittäminen Pyhännän kunnan alueella.

Siikaverkko logo
Pyhäntä