Asetukset

Palvelun ominaisuudet

 • Montako IP-osoitetta minulla on käytössä?

  Reitittimenä toimiva kuitupäätelaitteena varaa yhden julkisen IP-osoitteen. Reitittimessä on yleensä NAT-toiminto, jolloin reitittimeen kytketyt laitteet kuten tietokoneet, mobiililaitteet, pelikonsolit, IPTV-laitteet saavat sisäverkon osoitteet eivätkä ne varaa julkisia IP-osoitteita. Sisäverkossa olevien laitteiden määrää ei ole rajoitettu. Valokuituliittymässä on käytettävissä enimmillään viisi julkista IP-osoitetta.

 • Miten voin suojautua tietoturvauhilta?

  Tutustu Netplazan ohjeeseen ja yksityiskohtaisempana lisätietona Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeistukseen.

 • Miten saan verkkolaskun käyttööni?

  Siikaverkon liittymien käyttölaskutuksen hoitaa Netplaza. Käyttö laskutetaan kuukauden jaksoissa. Ensimmäisellä paperilaskulla on ilmoitus, että jatkossa paperilaskusta peritään 2 euron paperilaskulisä. Tämän vuoksi on suositeltavaa siirtyä maksuttoman e-laskun käyttöön.

  Mikäli olet kuluttaja-asiakas, ole yhteydessä omaan pankkiisi ja solmi verkkopankkisopimus. Tämän jälkeen voit tehdä e-laskusopimuksia verkkopankkisi kautta. E-lasku tilataan Siikaverkko Osuuskunnan nimellä ja laskulla näkyvällä viitenumeron. Jos haluat laskusi sähköpostitse, ole yhteydessä asiakastukeen.

  Yritysten tulee ilmoittaa verkkolaskua varten verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus osoitteeseen seutunetti@netplaza.fi. Ilmoita lisäksi, että olet Siikaverkon asiakas, sekä asiakasnumerosi.

  Maksa lasku aina siinä näkyvälle tilille oikealla viitenumerolla. Näin maksu kohdistuu oikein, eikä aiheuta mahdollisia muistutuksia.

Muuta

 • Aion kaivaa tontillani. Miten varmistun, että en katkaise kaapeleita?

  Pyydä tontillesi kaapelinäyttö.

 • Minulla on jo mokkulayhteys. Mihin tarvitsen valokuitua?

  Valokuituliittymä on nopein ja varmin tapa siirtää tietoa. Mokkulat käyttävät jaettua kapeaa radiokaistaa, jonka kantavuus on rajallinen ja nopeus sijainnista ja liikenteen määrästä riippuen vaihteleva. Lue lisätietoa valokuidusta.

 • Mitä liitäntöjä Maxivision-boksi tarvitsee?

  Sähköliitännän lisäksi Maxivision-boksi liitetään HDMI-kaapelilla televisioon ja Ethernet-kaapelilla laajakaistaverkkoon. Mikäli kuitupäätelaite on kaukana Maxivision-boksista eikä Ethernet-kaapelin vetäminen ole mahdollista, sähköpistorasioihin on saatavissa sovittimia, joiden kautta tiedonsiirto huoneiston sähköverkon välityksellä on mahdollista.

 • Olen tilaamassa valokuitua. Mihin kuitupäätelaite sijoitetaan?

  Mikäli huoneistoon on toteutettuna yleiskaapelointi, kuitupäätelaite sijoitetaan jakokaappiin. Tällöin yhteydet on helppo toteuttaa olemassa olevaa kaapelointia pitkin koko huoneistoon. Mikäli yleiskaapelointia ei ole, päätelaite kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle, jonka lähellä on sähköpistorasia ja kiinteää kaapelointia edellyttäviä käyttöpisteitä, kuten Maxivision-boksi.

 • Haluan käyttää liittymää kiinteistölläni eri rakennuksissa. Kuinka tämä onnistuu?

  Mikäli rakennukset ovat melko lähellä toisiaan ja kaapelin veto on hankalaa, on mahdollista käyttää esimerkiksi langattoman verkon suunta-antenneja. Vakaampi yhteys alle 100 metrin matkalla saavutettavissa ulkokäyttöön soveltuvalla CAT 6 -parikaapelilla (ota kuitenkin huomioon ukkossuojaus!) Mikäli rakennuksilla on etäisyyttä yli 100 metriä ja liikennöinti on runsasta, kannattaa harkita valokuidun asentamista päätelaitteen ja toisen rakennuksen välille.

  Siikaverkko toteuttaa valokuidulla asiakkaan sisäverkkoja rakennusten välille, pyydä tarjous!