Asetukset

Palvelun ominaisuudet

 • Montako IP-osoitetta minulla on käytössä?

  Reitittimenä toimiva kuitupäätelaitteena varaa yhden julkisen IP-osoitteen. Reitittimessä on yleensä NAT-toiminto, jolloin reitittimeen kytketyt laitteet kuten tietokoneet, mobiililaitteet, pelikonsolit, IPTV-laitteet saavat sisäverkon osoitteet eivätkä ne varaa julkisia IP-osoitteita. Sisäverkossa olevien laitteiden määrää ei ole rajoitettu. Valokuituliittymässä on käytettävissä enimmillään viisi julkista IP-osoitetta.

 • Miten voin suojautua tietoturvauhilta?
 • Miten saan verkkolaskun käyttööni?

  Siikaverkon liittymien käyttölaskutuksen hoitaa Cinia. Käyttö laskutetaan kuukauden jaksoissa. Ensimmäisellä paperilaskulla on ilmoitus, että jatkossa paperilaskusta peritään 2 euron paperilaskulisä. Tämän vuoksi on suositeltavaa siirtyä maksuttoman e-laskun käyttöön.

  Mikäli olet kuluttaja-asiakas, ole yhteydessä omaan pankkiisi ja solmi verkkopankkisopimus. Tämän jälkeen voit tehdä e-laskusopimuksia verkkopankkisi kautta. E-lasku tilataan Siikaverkko Osuuskunnan nimellä ja laskulla näkyvällä viitenumeron. Jos haluat laskusi sähköpostitse, ole yhteydessä asiakastukeen.

  Yritysten tulee ilmoittaa verkkolaskua varten verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus osoitteeseen laskutus@siikaverkko.fi. Ilmoita lisäksi, että olet Siikaverkon asiakas, sekä asiakasnumerosi.

  Maksa lasku aina siinä näkyvälle tilille oikealla viitenumerolla. Näin maksu kohdistuu oikein, eikä aiheuta mahdollisia muistutuksia.

Muuta