Hei vuolijokinen ja kajaanilainen! Saat valokuituliittymän 500 €:n + päätelaitteen 130 €:n hintaan. Hinnat sisältävät alv 24%. Hinta on voimassa 1.9.2021 alkaen niillä alueilla, joilla ei ole siirrytty vielä jälkiliittymähinnoitteluun.

Siikaverkko Osuuskunta on saanut tukea valokuituverkon rakentamiseen Kajaanin kylille. Nyt on hyvä aika siis hankkia valokuituliittymä kotiin, taloyhtiöön ja yritykseen. 

Olemme aloittaneet valokuituverkon rakentamisen Vuolijoella ja Kajaanin läntisten ja eteläisten kylien alueella! Haluamme vastata kysymyksiisi koskien valokuidun tarvetta nyt ja tulevaisuudessa.

Rakentamistiedotteet

Rakentamispäivitys viikolla 41

 • Vuolijoella rakentaminen painottuu tänä syksynä runkoverkkojen rakentamiseen.
 • Maanrakentaminen on aloitettu Vuottolahden suunnalta Mainualle.
 • Kiinteistöissä tapahtuvat esiasennukset aloitetaan lokakuun loppupuolella Vuottolahdessa.
 • Maanrakentamista jatketaan niin pitkälle syksyyn kuin säät sallivat, ja runkoreitiltä erkanevia haaroja tehdään, jos pakkasia ei ole.

Katso aiemmat tiedotteet Rakentaminen -sivuilta.

 

Tapahtumat Kajaanin alueella

Valokuitu on yhtä tarpeellinen hankinta kotiin, konttoriin ja taloyhtiöön kuin juokseva vesi ja sähkö. Varaudu tulevaisuuden kasvaviin nettitarpeisiin jo tänään hankkimalla nopea ja toimintavarma valokuitu.

Varaa liittymä >

 

Ehkä mietit, että tarvitsetko valokuitua alkuunkaan vai pärjäisitkö nykyisellä liittymälläsi? Valokuituyhteys on nettiyhteys siinä, missä mobiiliyhteyskin on, mutta siihen yhteneväisyydet päättyvätkin. Kerromme sinulle, miksi valokuitu on tärkeä hankinta. 

 • Varmistat television häiriöttömän näkyvyyden myös jatkossa.
 • Takaat laadukkaat nettiyhteydet niin opiskeluun kuin työelämään.
 • Käytät yleistyviä etäterveydenhoito- yms etäpalveluita laadukkaalla videoyhteydellä.
 • Et enää jaa nettiyhteyttä kaikkien kesken ja takaat toimintavarmuuden kodin nettiä käyttävien laitteiden lisääntyessä.
 • Pelaat reaaliaikaisia pelejä ilman pelkoa yhteyden katkeamisesta.
 • Maataloudessa varmistat, että etänä päivittyvät ohjelmistot päivittyvät myös vesi- tai lumisateella.
 • Varmistat, ettei sinun tarvitse stressata enää huonojen yhteyksien vuoksi

Varaa liittymä >

 

Tarvitsenko valokuitua ollenkaan?

Valokuitua verrataan tärkeydessään sähköön, veteen ja viemäröintiin. Kun hypätään taaksepäin ajassa niihin hetkiin, kun Suomessa ensimmäiset sähkölamput otettiin käyttöön, ei vielä tiedetty, mihin kaikkeen sähköä tulevaisuudessa hyödynnetään. Nyt sähkö, kuten myös vesi, viemäröinti ja valokuitu, ovat kaikki tärkeitä hankintoja joka kotiin. Huippunopeat nettiyhteydet valokuidun avulla mahdollistavat jo nyt useiden palveluiden häiriöttömän toimivuuden. Valokuitu on pitkäikäinen hankinta – emme tiedä vielä mitä kaikkia palveluita valokuituyhteyden kautta toteutetaan tulevaisuudessa.

 

Ylös

Miten valokuitu eroaa muista liittymistä?

 • Valokuitu on markkinoiden nopein ja pitkäikäisin nettiyhteys. Valokuidussa tieto siirtyy valonnopeudella ja isotkin tiedostot, kuten valokuvat, siirtyvät nopeasti ja vaivattomasti.
 • Pätkimisen ja nopeuden heilahtelujen tilalle tulee toimintavarmuus
  ja vakaus, mikä näkyy esimerkiksi tv-kuvan häiriöttömyytenä tai reaaliaikaisten pelien toimivuutena.
 • Et jaa nettiyhteyttä naapureiden kesken eikä yhteyden laatuun
  vaikuta sää tai asuinpaikkasi maantieteellinen sijainti. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa nettiyhteytesi toimivuuteen.

Varaa liittymä >

 

Kuinka saan valokuituliittymän taloyhtiöön?

Päätöksen taloyhtiön kuiduttamisesta voivat valmistella isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus. Käänny siis isännöitsijän, hallituksen edustajan tai vuokranantajan puoleen ja kerro halustasi saada valokuitu taloyhtiöönne ja parantaa sen asuinviihtyvyyttä ja houkuttelevuutta!

Taloyhtiöön varataan yksi valokuituliittymä, joka kytkimen avulla jaetaan jokaiselle osakkaalle, joka on sen tilannut. Et silti jaa 100/100 Mbps -yhteyttäsi naapureiden kanssa. Valokuituyhteyttä kannattaa harkita myös sellaisen osakkeenomistajan, joka ei tällä hetkellä käytä itse nettiä, koska valokuituyhteys lisää oman asunnon myyntiarvoa huomattavasti.

Ylös

Hinnasto

 • Saat valokuituliittymän 500 €:n + päätelaitteen 130 €:n hintaan. Hinnat sisältävät alv 24%. Hinta on voimassa 1.9.2021 alkaen niillä alueilla, joilla ei ole siirrytty vielä jälkiliittymähinnoitteluun.
 • Valokuituliittymän voi maksaa kerralla tai osissa. Tarkista Heikiltä puh. 050 470 8933, asutko jälkihinnoittelualueella vai ehditkö saada oman liittymäsi vielä ennakkohinnalla.
 • Jälkiliittymien hinta on 995 €, joka sisältää käyttövalmiin valokuituliittymän ja päätelaitteen (arvo 130 €). Lisäksi 50 metrin ylittävältä osuudelta runkoverkosta 8 €/metri.
 • Taloyhtiöliittymissä ota yhteyttä myyjäämme Teemu Lenkolaan, joka laskee tarjouksen taloyhtiöönne tarvittavasta kytkimestä.

Siikaverkon palvelut

 • Siikaverkko Ohituskaista 1000/1000 Mbps (sis. IPTV) 51,90 €/kk
 • Siikaverkko Super 200/200 Mbps 45,90 €/kk
 • Siikaverkko Mökkinetti 100/100 Mbps (vain vapaa-ajan asunnoille) 32,90 €/kk
 • Siikaverkko Taloyhtiönetti 100/100 Mbps (osatoteutuksissa)  32,90 €/kk
 • Siikaverkko Taloyhtiönetti 100/100 Mbps (kokonaistoteutuksissa) 19,90 €/kk

Liittymätyyppiin Siikaverkko Ohituskaista 1000/1000 sisältyy Maxivision Peruspalvelu-kanavapaketti. TV-kanavien katselua varten asiakkaan on hankittava Maxivisionin digiboksi. Liittymäsopimus on määräaikainen 24 kk, jonka jälkeen jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Hinnat sisältävät alv:n 24 %. Voit maksaa osissa liittymän hinnan ja liittymä on kotitalous­vähennyskelpoinen. Uudet entistäkin edullisemmat hinnat koskevat myös aiemmin tehtyjä tilauksia.

Siikaverkko Osuuskunnan jäsenmaksu 100 €. Jäsenyys oikeuttaa valokuituliittymän hankintaan. Maksu on arvonlisäveroton.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy lisää!

 


Kuluttajaliittymät:
Oula Kumpula
Puh. 045 7820 0617
Posti oula.kumpula@siikaverkko.fi


Kuluttajaliittymät:
Heikki Kumpula
Puh. 050 470 8933
Posti heikki.kumpula@siikaverkko.fi


Taloyhtiöliittymät:
Teemu Lenkola
Puh. 050 306 0500
Posti teemu.lenkola@siikaverkko.fi