Tiedotteet

Maailman mielekkäintä sisäliikuntaa rakentamassa

Oletko nähnyt kauppakeskuksessa tai vaikkapa peruskoulussa liikuntaseinän, jonka edessä jopa liikuntaa karsastavat innostuvat hyppimään?

Olet silloin törmännyt kajaanilaisen CSE Entertainmentin luomaan liikunnalliseen peliin, jonka tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan – oli kyseessä sitten nuori tai seniori. Tunne oman kehon kykenevyydestä on vahva motivaattori ja ilo onnistumisesta innostaa liikkumaan.

Peruskouluissa iWall innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan liikuntatuntien ulkopuolella. Eikä siis vain heitä, jotka ovat luontaisesti liikunnallisia.

Jututimme CSE Entertainmentin kansainvälisestä myynnistä vastaavaa Juha Kauppista. Hän on tehnyt etätöitä jo silloin, kun se ei ollut vielä arkipäiväistä. CSE:llä toiminta on globaalia. iWall-peliseinät matkaavat maailmalle Kajaanista käsin, joten yhteyksien on oltava kunnossa kotikonttorillakin, mistä Juha tekee noin puolet työajastaan. On tärkeää, että etäpalaverista jää asiakkaalle positiivinen kokemus, sijaitsee asiakas sitten San Diegossa tai vaikkapa Lontoossa.

— Jotta tässä onnistutaan, tarvitaan nopeaa ja toimintavarmaa valokuitua, kertoo Juha.

Yhteyden laatu ennen valokuitua oli suurin haaste silloin, kun CSE Entertainment alkoi rakentamaan kansainvälistä toimintaa.

— Suomessa meillä on hyvä tilanne. Ei tarvitse mennä kauhean kauas Suomesta, kun perus-3G on luksusta. Palaverit hoidetaan etänä Teams- tai Zoom-palvelua käyttäen, jolloin työntekijän tai asiakkaan ei tarvitse olla samassa huoneessa. Mikään muu kuin kieli ei vaihdu etäpalaverissa, naurahtaa Juha.

— Etäyhteydet mahdollistavat asumisen maaseudulla, jolloin ihmiset suuntaavat etelästä pohjoiseen väljemmin asutuille seuduille perheineen asumaan. Etätyötrendi näkyy maailmalla jopa kärjistyneenä tällä hetkellä. Yhdysvalloissa työpaikoilla on ollut massairtisanoutumisia, koska ihmiset eivät enää halua palata kotikonttoreiltaan aikaisempaan työmaailmaan.

Älykkään teknologian määrä kasvaa arjessamme ja kodeissamme

Valokuitu on tarpeellinen vauvasta vaariin, muistuttaa Juha kodin älyteknologian vahvasta kasvusta. — Vaikka ei käyttäisi itse tietokonetta, useista kodeista löytyy vähintään laadukasta nettiyhteyttä kaipaava HD-televisio. Teknologia kehittyy ja ihmiset sen mukana.

— 5G:n taajuuksien kantomatka on lyhyt, joten on vaikea nähdä sen rantautumista maaseudulle, koska se vaatisi paljon tolppia. Valokuidun vetäminen maaseudulle on edullisempi ratkaisu, mutta myös varmempi. Valokuitu on kodissa ehdoton, mutta kodin ulkopuolella tarvitsemme kehittyviä langattomia verkkoja.

— Ei ole pitkä aika siitä, kun ajateltiin, ettei kukaan osta etelänmatkaa tai autoa netin kautta, mutta niinpä vain ostaa! Monet palvelut, joita on aiemmin totuttu hakemaan kivijalasta, siirtyvät koko ajan enemmän nettiin. Jos nyt jättäytyy pois tästä kimppatilauksesta, kotiin jäävät tulematta myös kaikki uudet innovaatiot ja palvelut. Se on huolestuttavaa, toteaa Juha.

— Avustettu senioriasuminen lisääntyy koko ajan ja nimenomaan verkossa. Kotisairaanhoitokin on osassa Suomea ottanut etäyhteydet käyttöön kätevämmän yhteydenpidon vuoksi. Kun kotisairaanhoitajan ei tarvitse käyttää aikaa paikasta toiseen liikkumiseen, jää enemmän aikaa jutella asiakkaiden kanssa. Myös AVH-kuntoutukseen on mennyt meidän laitteita.

Juha tiedostaa valokuidun ja ylipäätään digitaalisten palveluiden olevan monille vielä vieraita.

— Lähtökohtaisesti ne suunnitellaan tekemään ihmisten elämää helpommaksi. Kaikki innovaatiot eivät ole pahasta. Istuminen on pahasta, sen kaikki tiedostavat. Niin nuoret kuin aikuisetkin pitää saada penkeistään ylös ja innostumaan liikkeestä, koska kropan pitää toimia vielä vuosienkin päästä!

0

You must be logged in to post a comment.