Tiedotteet

Siikaverkolle tukea valokuituverkon rakentamiseen Kajaanin kylille

Siikaverkko Osuuskunnalle on myönnetty Kainuun ELY-keskuksen kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 1,33 miljoonaa euroa tukea valokuituverkon rakentamiseen Kajaanin kylille. Tuen myötä Vuolijoen ja muiden Kajaanin läntisten ja eteläisten kylien valokuituverkon toteutuminen otti merkittävän harppauksen eteenpäin. Rakentaminen on määrä aloittaa vuonna 2021.

Sähköiset palvelut lisääntyvät ja monipuolistuvat jatkuvasti, joten laadukkailla tietoliikenneyhteyksillä maaseudun yhteiskunnallinen yhdenvertaisuus ja alueen elinvoima turvataan. Tietoliikenneyhteydet tuovat parempia mahdollisuuksia yrittäjyyteen ja työn tekemiseen. Tavoitteena on turvata ajasta ja paikasta riippumattomat tehokkaat sähköiset palvelut ja nopeat tietoliikenneyhteydet alueen asukkaille. Ne toimivat kuten sähkö- ja vesijohtoverkosto – aina ja katkottomasti. Yhteydet rakennetaan valokuidulla, joka on paras, tehokkain ja pisimmälle tulevaisuuteen kantava tietoliikenneyhteyksien toteutustapa. Maantieteellisesti laaja valokuituverkko palvelee myös tulevaisuuden mobiiliyhteyksiä alueella.

Oulujärven rantamilla on paljon osa-aikaisessa käytössä olevia vapaa-ajan asuntoja. Yhä useampi tekee etätöitään myös mökiltä käsin ja asuminen on muuttunut monipaikkaiseksi. Toisaalta mökeillä on käytössä usein myös kiinteistöautomatiikka- ja valvontalaitteistoja. Siikaverkko on tuotteistanut vapaa-ajanasunnoille käyttömaksuiltaan edullisen Mökkiliittymän, joka tukee työnteon ja muun elämän paikkariippumattomuutta. Siikaverkolla on tarjolla edullisia tuotteita myös alueen taloyhtiöiden asuntojen liittymien kokonaistoteutuksiin.

Varaa valokuituliittymä osoitteessa https://siikaverkko.fi/kajaani/ ja ole mukana toteuttamassa tulevaisuuden yhteyksiä! Varauksille, jotka on tehty viimeistään 31.1.2021, päätelaite tulee kaupan päälle (arvo 130 euroa).

Katso myös tiedotusvideomme osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=mz-BPW_ZDiw!

Siikaverkko on vuonna 2013 perustettu asiakkaidensa omistama osuuskunta, joka tarjoaa huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä maaseudun tarpeisiin. Siikaverkko on aiemmin toteuttanut valokuituverkon Pohjois-Pohjanmaalla Siikalatvan kunnan alueelle ja Pyhännän Tavastkengän kylälle. Vuonna 2021 Siikaverkko aloittaa Pyhännän kunnan muiden alueiden valokuituverkon rakentamisen.

Lisätietoja: Jukka-Pekka Kivioja, jukka-pekka.kivioja@siikaverkko.fi, puh. 040 551 0697

0

You must be logged in to post a comment.