Tiedotteet

Siikaverkon ensimmäiset valokuituliittymät otettu käyttöön Pyhännällä

Siikaverkko rakentaa parhaillaan kattavaa valokuituverkkoa Pyhännän kirkonkylälle, Lamujoelle, Ahokylään, Ison Lamujärven ympäristöön ja Viitamäelle. Siikaverkko on aiemmin toteuttanut valokuituverkon Tavastkengälle. Uuden rakentamishankkeen kohderyhmänä ovat Pyhännän kunnan muiden alueiden asukkaat, vapaa-ajanasukkaat sekä yritykset ja muut yhteisöt.

Maanrakentaminen on käynnistynyt elokuun 2021 lopussa. Ennen talven tuloa ehdittiin kaapeloida noin 20 km taajaman alueelta ja Kestiläntien varresta. Suurin osa hitaasta taajamarakentamisesta Pyhännän kirkonkylän alueella on tehty. Ensimmäinen valokuituliittymä otettiin käyttöön Pyhännällä 30.11.2021, ja lisää liittymiä on otettu käyttöön miltei päivittäin. Kaapelointi keskittyy vuonna 2022 haja-asutusalueille, joilla rakentaminen on nopeampaa.

Maanrakentaminen on nyt keskeytynyt talven ajaksi, ja sitä jatketaan keväällä Pyhännän kirkonkylältä Periojantielle ja edelleen Lamujoelle päin. Kunnan muut alueet rakennetaan kesän 2022 aikana.

Yli puolet esiasennuksista on jo tehty. Sisäasennukset, liittymien käyttöönotot ja kuituhitsaukset jatkuvat talven aikana. Valmistelevia töitä tehdään siten, että keväällä maanrakentaminen päästään aloittamaan mahdollisimman aikaisin ja lisää liittymiä saadaan käyttöön nopeasti kaapeloinnin käynnistyessä.

Valokuituverkko valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2022. Hankkeen valmistuttua koko Pyhännän kunnan alueelle on saatavissa huippunopeat tietoliikenneyhteydet, jotka palvelevat vuosikymmeniä tulevaisuuteen.

 

Siikaverkkoon ehtii vielä liittyä osoitteessa www.siikaverkko.fi/pyhanta.

 

Ystävällisin terveisin,

Siikaverkko Osuuskunta

Jukka-Pekka Kivioja
Puh. 040 5510 697
jukka-pekka.kivioja@siikaverkko.fi

0

You must be logged in to post a comment.