Tiedotteet

Valokuituverkon rakentaminen Pyhännälle alkaa keväällä 2021!

 Siikaverkko Osuuskunta on saanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta noin 800 000 euroa tukea valokuituverkon rakentamiseen Pyhännälle. Saatavan tuen ja Pyhännän kunnan lainatakauksen myötä valokuituverkon rakentaminen Pyhännälle alkaa keväällä 2021.
 
Siikaverkko on aiemmin toteuttanut valokuituverkon Tavastkengän kylälle. Uuden rakentamishankkeen kohderyhmänä ovat Pyhännän kunnan muiden alueiden asukkaat, vapaa-ajanasukkaat sekä yritykset ja muut yhteisöt. Nopeiden tietoliikenneyhteyksien avulla voidaan tarjota palveluita kaikille alueen toimijoille. Sähköiset palvelut lisääntyvät ja monipuolistuvat jatkuvasti, joten laadukkailla tietoliikenneyhteyksillä maaseudun yhteiskunnallinen yhdenvertaisuus ja alueen elinvoima turvataan.
 
Nopeat tietoliikenneyhteydet tuovat parempia mahdollisuuksia yrittäjyyteen ja työn tekemiseen. Tavoitteena on turvata ajasta ja paikasta riippumattomat tehokkaat sähköiset palvelut ja nopeat tietoliikenneyhteydet kaikille kuntalaisille. Ne toimivat kuten sähkö- ja vesijohtoverkosto – aina ja katkottomasti. Yhteydet rakennetaan valokuidulla, joka on paras, tehokkain ja pisimmälle tulevaisuuteen kantava tietoliikenneyhteyksien toteutustapa. Laaja valokuituverkko palvelee myös tulevaisuuden mobiiliyhteyksiä alueella.
 
Kiinteistö Oy Ukonojankartano ja Pyhännän Vanhustentaloyhdistys ovat jo aikaisemmin tehneet päätöksen hankkia Siikaverkon liittymät kaikkiin asuntoihinsa. Myös Pyhännän kunta liittää omat kiinteistönsä Siikaverkon valokuituverkkoon. Ehdit edelleen liittyä Siikaverkkoon osoitteessa www.siikaverkko.fi/pyhanta.
 
Pyhännän kirjastolla on käynnissä Siikaverkko Osuuskunnan järjestämä Valokuitunäyttely vuoden 2020 loppuun asti. Kuituklinikka on avoinna Valokuitunäyttelyn yhteydessä maanantaisin ja torstaisin klo 12–15 joulun ja uudenvuoden aattopäivinä lukuun ottamatta. Kun palautat liittymän varauslomakkeen Valokuitunäyttelyyn, saat päätelaitteen kaupan päälle (arvo 130 €) ja osallistut 150 €:n arvoisen lahjakortin arvontaan.
 
Lisätietoja: Jukka-Pekka Kivioja, jukka-pekka.kivioja@siikaverkko.fi, puh. 040 551 0697
 

0

You must be logged in to post a comment.