Tiedotteet

Asiakastarina: Valokuitu kannattaa hankkia nyt, kun se on saatavilla!

 

Taiteilija Reijo Piipponen kuuli Kajaanin valokuituhankkeesta ensimmäisten joukossa. Siikaverkko Osuuskunnalle myönnettiin tukea valokuituverkon rakentamiseen Kajaanin läntisille ja eteläisille kylille vuoden 2020 lopussa. Nyt meneillään on tiedotushanke, jonka tarkoituksena on levittää valokuidun ilosanomaa ympäri kyliä.

 

Siikaverkkoa on markkinoitu esimerkiksi yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa.

– Kuulin valokuituverkosta useasta eri paikasta ja tilaisuudesta. Osallistuin myös kyläyhdistyksen valokuituiltaan, Reijo Piipponen kertoo. – Ensin valokuitu mietitytti ja hinta pelotti, mutta keskustelu nuorison kanssa auttoi. Nyt olen innoissani asiasta!

Piipponen kertoo, että hänen poikansa ovat välillä käymässä hänen luonaan, ja heillä on tarve tehdä etätyötä. Nykyaikana olisi mahdollista viipyä pitempäänkin, jos yhteydet etätyöhön olisivat riittävän hyvät. Mobiili toimii alueella kohtalaisesti, mutta ei kaikenlaiseen käyttöön kaista ei riitä. Lisäksi valokuitu nostaa talon arvoa – asia, joka kannattaa muistaa.

Reijo Piipponen asuu noin 30 kilometrin päässä Kajaanista etelään. Hänellä on myös pysyvä taidenäyttely kotonaan Puuparatiisissa Kajaanin Hatulanmäellä, Rasinmäen entisessä koulurakennuksessa. Koronan takia näyttely on ollut auki vain tilauksesta.  Piipponen on tehnyt puusta veistoksia 1974 lähtien.

– Tarvitsen nettiyhteyttä kameravalvontaan ja kaikkiin nykyajan palveluihin. Käytän runsaasti Facebookia ja Instagramia, valokuvaan ja teen videoita YouTubeen. Etenkin videoiden lataamisessa kannattaa olla hyvät yhteydet.

Taiteilija kertoo olleensa tilaamassa yhteyttä heti, kun se tuli mahdolliseksi.  Hän kertoo puhuvansa kaikille ihmisille positiivisesti kuidusta:

– Ottakee hyvät ihmiset se nyt, kun se on saatavilla! Reijo huudahtaa vielä lopuksi tunnistettavalla kainuun murteella.

0

You must be logged in to post a comment.