Tiedotteet

Vieläkö ehtii tilata?

Uusista valokuituhankkeista tiedotetaan aktiivisesti eri kanavien kautta. Olemme lähettäneet suorajakeluja postitse ja järjestäneet Valokuituinfoja toreilla ja Facebook-kanavallamme. Olet ehkä lukenut myös aiheesta paikallislehdestä. Mutta joskus käykin niin, että valokuituliittymä jää tilaamatta ennakkoon, ja asia tulee itselle ajankohtaiseksi vasta, kun kaivinkoneet ilmestyvät kotitielle. Onko jo myöhäistä tilata liittymä?

Kun valokuituhankkeen rakentamispäätös on tehty, ensimmäisessä vaiheessa ryhdytään suunnittelemaan tarkasti mille alueelle, teille ja tonteille valokuituverkko levittäytyy. Tilauksia on hyvä olla jo runsaasti tiedossa. Jälkikäteen tehtävät lisäykset ja muutokset aiheuttavat aina lisäkustannuksia.

Valokuituliittymän tilaamisen jälkeen pihasuunnittelija ottaa yhteyttä asiakkaaseen siinä vaiheessa, kun pihasuunnitelman tekeminen on ajankohtaista. Pihasuunnittelija piirtää yhdessä tilaajan kanssa suunnitelman siitä, miten valokuituliittymä kaivetaan kotipihalle.

Pihasuunnittelussa otetaan huomioon kotipihalla olevat mahdolliset esteet, kuten esimerkiksi istutukset, kuusiaidat, pihakiveykset, jotka pyritään kiertämään. Myös mahdolliset maan alla kulkevat sähköjohdot sekä vesi- ja viemäriputket huomioidaan.


Kaivinkone ilmestyi tielleni. Mitä nyt tapahtuu?

Vähän ennen konkreettisen rakentamisen aloittamista alueelle ilmestyy asiasta kertovia kylttejä ja kaapelikeloja. Tämä on se vaihe, jossa ehkä ehtii mukaan ”kimppatilaukseen”. Valokuituliittymän hinta on edullisempi ennakkotilaajille juuri sen takia, että verkon suunnittelussa ja rakentamisen aikatauluissa voidaan ottaa huomioon heidät alusta alkaen.

Jos ”kimppatilauksesta” myöhästyy, valokuituliittymän kustannukset nousevat luonnollisesti ja jälkiliittyjän hinta on kalliimpi. Kaivinkoneen ilmestyessä kadulle ehkä ehdit tilata itsellesi valokuituliittymän kiinteistöösi, mutta emme voi luvata, että sen voi hankkia normaalihinnalla. Valokuituliittymä on kuitenkin aina kannattava sijoitus, joten kannattaa kuitenkin tiedustella ajankohtainen liittymähinta myyjiltämme.

 

 

 

 

0

You must be logged in to post a comment.