Tiedotteet

Kajaanin II vaiheen rakentamishankkeelle myönteinen tukipäätös

Siikaverkko Osuuskunnalle on myönnetty 22.9.2021 Kainuun ELY-keskuksen kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 1,29 miljoonaa euroa tukea valokuituverkon rakentamiseen Kajaanin kylille (Kajaanin II vaihe). Tuen avulla on mahdollisuus rakentaa valokuituyhteydet Otanmäen, Kytökosken, Saaresmäen, Vuoreslahden itäosan, Koutaniemen, Parkinniemen, Hevossuon, Teerisuon, Murtomäen, Lehtovaaran, Lahnasjärven, Koivukylän, Hatulanmäen ja Halla-ahon alueelle.

Kajaanin länsi- ja eteläosien muiden kylien alueelle (Kajaanin I vaihe) on myönnetty rakentamistuki joulukuussa 2020. Rakentaminen on I vaiheen alueilla jo käynnissä. Kahden hankkeen myötä Kajaanin länsi- ja eteläpuoliset kylät saadaan kattavan kuituverkon piiriin.

Sähköiset palvelut lisääntyvät ja monipuolistuvat jatkuvasti. Laadukkailla tietoliikenneyhteyksillä maaseudun yhteiskunnallinen yhdenvertaisuus ja alueen elinvoima turvataan. Ylivertaiset tietoliikenneyhteydet luovat aivan uudenlaisia elämisen ja työnteon mahdollisuuksia alueen taajamiin ja syrjäisiinkin kyliin. Yhteydet rakennetaan valokuidulla, joka on paras, tehokkain ja pisimmälle tulevaisuuteen kantava tietoliikenneyhteyksien toteutustapa. Maantieteellisesti laaja valokuituverkko palvelee myös tulevaisuuden mobiiliyhteyksiä alueella.

Varaa valokuituliittymä osoitteessa https://siikaverkko.fi/kajaani/ ja varmista toimivat sähköiset palvelut kotiisi tai mökillesi myös tulevaisuudessa!

Lisätietoja: Jukka-Pekka Kivioja, jukka-pekka.kivioja@siikaverkko.fi, puh. 040 551 0697

Siikaverkko on vuonna 2013 perustettu asiakkaidensa omistama osuuskunta, joka tarjoaa huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä maaseudun tarpeisiin. Siikaverkko tarjoaa valokuituyhteyksiä Haapavedellä, Kajaanissa, Pyhännällä ja Siikalatvalla. Rakenteilla olevien hankkeiden valmistuttua Siikaverkon valokuituverkon laajuus on noin 1 500 km.

0

You must be logged in to post a comment.