Tiedotteet

Siikaverkon liiketoiminta ja tulos kasvoivat vuonna 2022

Siikaverkko Osuuskunnan liikevaihto vuonna 2022 oli 564 000 euroa ja tulos verojen jälkeen 97 000 euroa ylijäämäinen. Tase kasvoi 4,8 miljoonaan euroon.

– Hyvä tulos vahvistaa Siikaverkon mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Toiminnan laajuus kasvaa lähivuosina edelleen voimakkaasti. Valokuidun kysyntä ja valokuitutietoisuus on lisääntynyt, ja usein vakituisten asuntojen lisäksi myös vapaa-ajan asunnoille otetaan valokuituyhteyksiä esimerkiksi etätöitä mahdollistamaan, kertoo osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila.

Koko Pyhännän kunnan kattava valokuituverkko on parhaillaan valmistumassa. Vuoden 2023 loppuun mennessä Siikaverkon huippunopeat yhteydet ovat käytössä kaikissa Kajaanin kaupunkialueen länsi- ja eteläpuolisissa kylissä, myös Vuolijoen ja Otanmäen taajamissa. Haapaveden kaupungin kattavan verkon maanrakennustyöt käynnistyvät touko-kesäkuun vaihteessa 2023.

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila, juhani.marttila@siikaverkko.fi, puh. 040 560 0529

Siikaverkko Osuuskunta on paikallinen, jäsentensä omistama seutuverkkoyritys Haapaveden, Kajaanin, Pyhännän ja Siikalatvan alueella Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Osuuskunta tuo toiminta-alueensa asukkaille ja yhteisöille nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet tasavertaisesti ja kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Vuodesta 2014 lähtien Siikaverkko on rakentanut tai rakentamassa toimialueelleen jo noin 1 700 km valokuituverkkoa.

0

You must be logged in to post a comment.