Tiedotteet

Uusi toimija Karelnet Oy tarjoaa valokuitua Outokummussa

Pohjois-Karjalaan on perustettu uusi valokuitutoimija Karelnet Oy. Karelnet tarjoaa huippunopeita valokuituyhteyksiä Outokummun alueella.

Karelnet Oy tavoittelee laaja-alaisen valokuituhankkeen käynnistymistä Outokummussa. Valokuituliittymän hinta asiakkaille on 99 euroa. Asiakas voi valita käyttöön 200 tai 1000 megan symmetrisen yhteyden. Huippunopeaan 1000 megan yhteyteen kuuluu IPTV-palvelu, joka mahdollistaa television teräväpiirtokanavat. Mökeille ja taloyhtiöille on tarjolla myös 100 megan yhteydet. Nyt tarjottavat yhteysnopeudet ovat merkittävästi paremmat kuin mitä Outokummussa on ollut tarjolla tähän saakka.

Kuituliittymän voi varata osoitteessa www.karelnet.fi. Karelnetin tavoitteena on käynnistää verkon rakentaminen, kun riittävä liittyjämäärä ja rakentamiseen tarvittava rahoitus on varmistunut.

Karelnet Oy:n omistaa Siikaverkko Osuuskunta, jolla on monivuotinen kokemus laajojen valokuituhankkeiden toteuttamisesta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

– Siikaverkon mallina on rakentaa valokuituverkkoa tasavertaisesti niin sivukylille kuin taajamiinkin. Toimintamme lähtee asukkaiden tarpeista. Näitä hyviä käytäntöjä haluamme tuoda Karelnet Oy:n kautta myös Outokumpuun. Huippunopeat ja käyttövarmat tietoliikenneyhteydet ovat entistäkin vahvemmin joka kodin peruspalvelu. Ylivertaiset yhteydet luovat aivan uudenlaisia elämisen ja työnteon mahdollisuuksia alueelle, kuvaa Siikaverkko Osuuskunnan ja Karelnet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila.

Karelnet toimii yhdessä Outokummun kaupungin kanssa hankkeen edistämisessä. Yhteistyössä kaupungin ja maakunnallisen Meijän Digi -hankkeen kanssa järjestetään mm. yhteinen infotilaisuus Outokummun kirjastolla perjantaina 17.12. klo 10–12 ja kyläkohtainen tapahtumakierros alkuvuoden 2022 aikana.

Outokummussa on tällä hetkellä valokuitua ja muita huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä heikosti saatavilla. Traficomin tietojen mukaan vain 22 %:lle Outokummun asukkaista on tarjolla kiinteä yhteys.

Karelnetin toiminnasta voit lukea nettisivulta www.karelnet.fi ja seuraamalla Karelnetin FB-sivuja www.facebook.com/karelnet.fi.

Lisätietoja: Juhani Marttila, hallituksen puheenjohtaja, Siikaverkko Osuuskunta & Karelnet Oy
Puh. 040 560 0529, juhani.marttila@siikaverkko.fi

Karelnet Oy on Siikaverkko Osuuskunnan kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tavoitteena on toteuttaa valokuituverkko laajasti Outokummun kaupungin alueelle. Yrityksen kotipaikkana on Outokumpu. www.karelnet.fi

Siikaverkko Osuuskunta on paikallinen, jäsentensä omistama seutuverkkoyritys Haapaveden, Kajaanin, Pyhännän ja Siikalatvan alueella Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Osuuskunta tuo toiminta-alueensa asukkaille ja yhteisöille nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet tasavertaisesti ja kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Vuodesta 2014 lähtien Siikaverkko on rakentanut tai rakentamassa toimialueelleen jo noin 1 500 km valokuituverkkoa. www.siikaverkko.fi

0

You must be logged in to post a comment.